El carreró de les ànimes

Entrada 21

1.

¿Tú crees que si ahora les va bien, ella no le tendría que explicar lo otro? La pregunta tenia una resposta molt senzilla perquè tot seguís anant normal: i tant que li ho hauria d’explicar. Però no és això el que vaig dir: És clar que no ho hauria de fer, ni sabia ni podia saber com anirien les coses i, si a partir d’ara anessin bé, podria molt ben ser que no volgués que haguessin anat així.

Sempre s’ha dit de mi que m’agradaven les hippies, però la qüestió és força més complexa. El que m’agrada és reconèixer en la meva dona un punt d’ingenuïtat que ens fa no donar-ho tot per perdut. Fa temps, L. va anar de vacances a la Índia i, quan va trepitjar un aeroport del món occidental, encara que no fos espanyol, va deixar les bosses al terra i va esbufegar relaxada: per fi a casa.

Aquí, reciclem perquè ella ho vol; té el carnet del bicing; si en algun moment pronuncio la paraula marica me la censura perquè la considera homòfoba; no veu massa rastres d’opressió masclista però la seva lluita feminista particular és ser una dona ambiciosa; a Castelldefels, segons el seu germà una ciutat amb un índex altíssim de racisme, L. tenia amics de totes les nacionalitats imaginables: és obvi que no ho dóna tot per perdut.

La meva resposta era traïdora: estava robant valor a la veritat. Què més amagava jo? Si era capaç d’encobrir una mentida a mitges per una qüestió pragmàtica, què més era capaç de fer? Podria haver respòs que sí, encara que fos mentida, i no se n’haurien derivat totes aquestes preguntes sobre mi. Per què havia respòs que no, doncs? Perquè és el que pensava. Per respondre la veritat, al cap i a la fi.

2.

Era molt tard, gairebé les tres del matí. Acabàvem de sentir que la porta del nostre edifici es tancava amb força i les alarmes del cotxe de policia i de l’ambulància. Me acabo de acordar de lo que costaba la entrada al Machu Picchu, em va dir L. Em va explicar que per anar-hi no hi ha carretera, només s’hi pot accedir amb un tren públic. El trajecte i l’entrada costen uns 100 euros per cap. Ho vaig trobar injust i excessiu. Li vaig demanar si valia la pena i va dir que sí sense pensar-s’ho: impresiona. Vam sentir uns altres sorolls, com d’algú feinejant a fora i L. em va dir: ¿Tú crees que estarán enterrando a alguien?

Dissabte havia arribat una nota dels Mossos a l’agència que deia que havien trobat el cos d’un home a la llera del riu Ripoll a Sabadell. Hi feien constar que hi havia indicis de criminalitat i així és com L. ho va traslladar al teletip. El diari Ara, però, titulava: Crim amb moltes incògnites. El primer dia ens va fer gràcia.

Diumenge, l’Aida, una redactora de l’agència, ens va explicar que l’auto del judici sobre la gravació de la Sánchez Camacho a la Camarga amb l’exnòvia del fill de Jordi Pujol havia estat filtrat a la SER. L. va entrar a la web i la pel·lícula continuava. Havien penjat l’audio de la trucada anònima a la policia indicant que s’havia deixat l’USB amb la gravació completa del sopar a unes escombraries de la plaça Urquinaona. Just quan el policia reacciona, l’anònim penja.

El clímax va arribar a la tarda amb una altra nota de Mossos. Amb rigor professional i respectant el secret de sumari, sobretot per falta de fonts, la notícia de L. deia: Investiguen la mort amb indicis de criminalitat d’una dona a Sants. L’Ara, però, titulava: Troben una dona esquarterada al carreró de les Ànimes. L. es va posar nerviosa: Joder que está al lado de casa. Ho vam buscar al google i quedava a un quilòmetre, uns quinze minuts caminant. Al Telenotícies encara en van dir més coses: el cos havia estat trobat per un veí dins d’una bossa d’esport, que portava des del dia anterior al davant del número 3. Quan L. va sortir de la feina, vam decidir arribar-nos-hi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s